Home > Recepten

Pizza Napoletana

100 g bloem

wijnglas water

5 g gist

snufje zout

100 g jonge kaas (Bel Paese)

2 ansjovissen

snufje majoraan (marjolein)

2 tomaatjes







Varianten:

1) De kaas vervangen door uiringen, afgewisseld met plakjes verse komkommer, bedekken met kaassaus;

2) De kaas vervangen door gesmoorde paddestoelen, hier en daar uiringen en wat knoflookpoeder.
  • Omschrijving recept: Pizza's; Italiaans (Napels)
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van bloem, water, gist een glad deeg kneden, laten rijzen, doorkneden en zout toevoegen. Uitrollen tot een ronde lap van ca 20 cm diameter, bedekken met stukjes jonge kaas, beleggen met de ansjovis, bestrooien met majoraan, rondom de plakjes tomaat, óp het vuur mét deksel, of in de hete oven zónder deksel afbakken.

Benodigdheden

beslagkom, paletmes, messen, lepels, kommen