Home > Recepten

Rissoles à la bouquetière

300 g bloem

snufje zout

3 eieren,

21/2 dl water

50 g boter

3 eiwitten

boter

50 g bloemkool

50 g doperwtjes

50 g worteltjes

boter

2 dl sauce béchamel

25 g Parmesan

eiwit

paneermeel

frituurvet







Varianten:

1) Een macédoine van selderieknol, kervel en ui;

2) Soepgroenten smoren en op dezelfde manier gebruiken.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Frans (Flandres)
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken. Hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken.

De groenten (en brunoise) laten smoren, binden met een sauce béchamel, aan het geheel wat geraspte Parmesan toevoegen. Van deze groentenragoût een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brengen, dit dubbelvouwen, en de rand met wat achtergehouden beslag dichtplakken.

Paneren à l'anglaise en in de hete frituur goudgeel afbakken.

Benodigdheden

beslagkom, flensjespan, paletmes, invetkwastje, lepels, kommen, sauspannen, mes, garden, rasp, frituurpan + net