Rissoles à la princesse |
|
250 g kippenpoulet 3 eetlepels slagroom 100 g gesmoord kippenvlees 300 g bloem snufje zout 3 eieren 21/2 dl melk 50 g boter 3 eiwitten boter eiwit paneermeel frituurvet Varianten: 1) Een kalfsragoût met daarin wat kappertjes gebruiken; 2) Een eierragoût vormen met daarin flinters magere ham en wat cayennepeper. |
|
BereidingEerst kookt men de kippenpoulet, hakt deze fijn en vermengt met wat slagroom en flinters kippenvlees (gebraiseerd).Van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken, hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken. Elk flensje bedekken met een laagje kippenragoût, de randen bevochtigen met wat achtergehouden beslag, dichtvouwen en vastplakken, paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken. Benodigdhedenbeslagkom, flensjespan, paletmes, invetkwastje, lepels, messen, sauspannen, kommen, garden, frituurpan + net |
Home > Recepten