Home > Recepten

Rissoles à la princesse

250 g kippenpoulet

3 eetlepels slagroom

100 g gesmoord kippenvlees

300 g bloem

snufje zout

3 eieren

21/2 dl melk

50 g boter

3 eiwitten

boter

eiwit

paneermeel

frituurvet





Varianten:

1) Een kalfsragoût met daarin wat kappertjes gebruiken;

2) Een eierragoût vormen met daarin flinters magere ham en wat cayennepeper.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Frans
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Eerst kookt men de kippenpoulet, hakt deze fijn en vermengt met wat slagroom en flinters kippenvlees (gebraiseerd).

Van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken, hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken.

Elk flensje bedekken met een laagje kippenragoût, de randen bevochtigen met wat achtergehouden beslag, dichtvouwen en vastplakken, paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken.

Benodigdheden

beslagkom, flensjespan, paletmes, invetkwastje, lepels, messen, sauspannen, kommen, garden, frituurpan + net