Home > Recepten

Rissoles aux abricots

300 g bloem

75 g suiker

3 eieren

snufje zout

1/2 l melk

boter

abrikozenjam

eiwit

paneermeel

frituurvet







Varianten:

1) Andere, tamelijk stevige jams gebruiken;

2) i.p.v. jams, compote, marmelade of ingedikte vruchten.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Gebak; Frans
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van gezeefde bloem, suiker, zout, eieren en melk op de gewone wijze flensjesbeslag maken, hiervan flensjes bakken (aan één zijde), gedeelte beslag achterhouden.

De gebakken flensjes middenop met een lepel abrikozenjam garneren, de randen van wat achtergehouden beslag voorzien, de flensjes dubbelvouwen en

paneren. Nu de rissoles paneren à l'anglaise en in de frituur mooi bruin af bakken.

Benodigdheden

beslagkom, garde, kleine flensjespan, invetkwastje, paletmes, lepels, kwastjes, frituurpan