Home > Recepten

Tsja kia ping

250 g gepelde garnalen

1/4 l ketjap

wijnglas landwijn

150 g bloem

5 eiwitten

reuzel

komkommersalade







Varianten:

1) De garnalen vervangen door shrimps en/of stukjes krab of kreeft;

2) Een gewoon pannenkoekbeslag maken en daaraan de garnalen meteen toevoegen.
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Visgerechten; Chinees
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

De garnalen marineren in een saus van ketjap en wijn. Na 30 minuten uitnemen, laten uitlekken.

Van de bloem en de eiwitten een glad beslag maken. In de koekenpan het vet flink heet maken, een lepel beslag erin, een paar eetlepels garnalen erin, bedekken met een paar lepels beslag en bakken tot de bovenkant droog is. Daarna keren en serveren met bijvoorbeeld een komkommersalade.

Benodigdheden

kommen, beslagkom, paletmes, invetkwastje, garden, lepels, mes, koekenpan met dikke bodem, slabak en bestek