Home > Recepten

Garnalensoep; Thaise

> 21/2 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie

> 2 grote uien, grof gesnipperd

> 5 à 6 teentjes knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst

> zwarte peper uit de molen

> 2 eetl. Nam Pla (Thaise vissaus)

> 11/2 liter kippenbouillon, eventueel van tabletten

> 600 à 650 gram gekookte maïs, diepgevroren of uit pot of blik, uitgelekt

> 400 gram gepelde (z.g. Noorse) garnalen

> 2 eieren, losgeroerd

> zout

> 4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes

> 4 bosuitjes, in smalle ringetjes

> 2 eetl. fijngesneden verse korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

De Thaise garnalensoep is een voorbeeld uit de kosmopolitische keuken waarin ingredienten die afkomstig uit alle werelddelen kunnen zijn, samen in een gerecht worden verenigd.







Verhit de olie in de wok en laat alles even door de pan "walsen". Fruit, boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron, de uien tot ze beginnen te kleuren. Roer knoflook erdoor en strooi er wat peper over. Voeg daarna de vissaus, bouillon en uitgelekte ma:is toe. Wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen. Roer de garnalen door de soep en voeg, onder voortdurend roeren de losgeroerde eieren in een dunne straal toe. Neem 1 minuut hier de wok van de warmtebron. Voeg naar smaak zout toe. Schep daarna tomaten en koriander door de soep. Dien de soep op in een voorverwarmde terrine.