Home > Recepten

Roereieren met gerookte zalm

> 6 eieren

> 2 eetl. kookroom

> zout

> witte peper uit de molen

> 150 gram gerookte zalm, dunne plakken

> 35 gram boter

> 1 eetl. fijngehakte peterselie

> 1 eetl. fijngesneden bieslook
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Visgerechten
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

De wok leent zich uitstekend voor het bereiden van roereieren. De roereieren met gerookte zalm zijn over de gehele wereld bekend en worden bij voorkeur als een lunchgerecht gegeven.





Klop in een kom eieren en kookroom los. Voeg wat zout en peper toe.

Snijd de zalm in uiterst smalle reepjes.

Verhit de boter in de wok. Laat alles even door de pan "walsen". Roer de gerookte zalm door de hete boter en voeg onmiddellijk daarna het eiermengsel toe. Strooi peterselie erover.

Blijf alles zolang roeren en omscheppen tot het eiermengsel is gestold maar er aan de bovenzijde nog wel "nat" uitziet.

Verdeel de roereieren over voorverwarmde borden. Bestrooi de gerechten met bieslook.

Notities

Tip: geef er sneetjes licht geroosterd witbrood bij.