Home > Recepten

Roereieren met ham en bosuitjes

> 6 eieren

> 2 eetl. kookroom

> zout

> witte peper uit de molen

> 200 gram gekookte ham, dikke plakken

> 4 bosuitjes

> 35 gram boter

> 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

De roereieren leveren het bewijs dat je met een wok in de keuken alle kanten uit kunt. Voor roereieren bestaat er eigenlijk geen betere pan. En daarbij komt het voordeel dat je slechts weinig boter of olie in de wok behoeft te gebruiken.







Klop in een kom eieren en kookroom los. Voeg wat zout en peper toe. Snijd de ham in minuscule blokjes en de bosuitjes in uiterst smalle

ringetjes. Gebruik zoveel mogelijk groen van de bosuitjes.

Verhit de boter in de wok. Laat alles even door de pan "walsen". Roer de bosuitjes door de hete boter. Schenk onmiddellijk daarna de losgeroerde eieren erbij. Strooi de hamblokjes erover. Blijf zolang roeren en omscheppen tot het eiernengsel is gestold maar er aan de bovenzijde nog "nat" uitziet.

Verdeel de roereieren over voorverwarmde borden. Strooi peterselie over de gerechten.

Notities

Tip: geef droog gekookte rijst en een lichte tomatensaus erbij.