Home > Recepten

Mosselen met uitjes, gebakken

> 500 à 600 gram gekookte mosselen

> 11/2 eetl. (zonnebloem)olie

> 25 gram boter

> 2 middelgrote uien, grof gesnipperd

> 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst

> (zee)zout

> witte peper uit de molen

> 2 eetl. fijngehakte peterselie

> 1 eetl. fijngesneden bieslook
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Het is een vrij klassiek gerecht dat zich bij uitstek leent om in de wok te worden bereid. Laat de reeds gekookte mosselen nooit te lang bakken want dan is de kans groot dat ze taai zullen worden.



Maak de mosselen zo droog mogelijk. Gebruik er (veel) keukenpapier

voor.

Verhit olie en boter in de wok. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Laat alles even door de pan "walsen".

Laat de uien in het mengsel zolang fruiten tot ze glazig zien. Roer knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de mosselen bij gedeelten toe. Bak de mosselen, onder voortdurend omscheppen, niet veel langer dan 3

minuten. Strooi er wat zout, peper en peterselie over. Schep alles dan nog enkele malen om. Verdeel de mosselen over voorverwarmde borden.

Bestrooi de gerechten met bieslook.

Notities

Tip: geef er een salade van rode bietjes, appel en prei of bosuitjes bij. Zet een mand met knapperig stokbrood, een schaaltje met boterballetjes en voor de liefhebbers een potje met Zaanse mosterd op tafel

In plaats van stokbrood kunt u er ook heel goed knapperige patates frites bij geven. De boter kan worden vervangen door mayonaise waaraan u

eventueel wat mosterd heeft toegevoegd.