Home > Recepten

Mosselen en garnalen in roomsaus

> 400 gram gekookte mosselen

> 100 à 150 gepelde Noordzeegarnalen

> 1 eetl. (zonnebloem)olie

> 40 gram boter

> 1 dunne prei, waarvan witte en licht geelgroene deel ragfijn gesnipperd

> 1/2 theel. milde kerriepoeder

> 4 eetl. visfond, uit potje

> 3 dl kookroom

> zout

> Witte peper uit de molen

> 2 eetl. fijngehakte peterselie

> 1 eetl. fijngeraspte oude Goudse kaas
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Garnalengerechten; Sausjes; Frans
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Het idee voor het gerecht is afkomstig uit Frankrijk. Door kookroom te gebruiken, laat de saus zich gemakkelijk binden. Visfond kunt u evenals andere fonds in (jam)potjes in de betere supermarkten kopen. U kunt de fonds beschouwen als een sterk ingedampte bouillon waaraan geen smaakmakers zijn toegevoegd.





Maak met behulp van keukenpapier mosselen en garnalen zo droog

mogelijk.

Verhit in een wok olie en boter. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Laat alles even door de pan "walsen". Fruit de preisnippers 2 minuten Strooi kerriepoeder erover. Roer alles door en voeg onmiddellijk daarna de mosselen bij gedeelten er aan toe. Laat de mosselen niet langer dan 2 minuten onder voortdurend omscheppen bakken. Strooi de garnalen erover en voeg de room toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, zolang zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi de helft van de peterselie erover en roer alles nog eenmaal door.

Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal. Vermeng de rest van de peterselie met de geraspte kaas en bestrooi het gerecht er mee.

Notities

Tip: geef er (gegratineerde) aardappelpuree bij.