Garnalen-broccoligerecht |
|
> 150 à 175 gram (instant) mie > 3 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie > 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden > 600 gram broccoliroosjes > 2 eetl. Nam Pla (Thaïse vissaus) > 1 theel. palm- of donkerbruine basterdsuiker > zout > zwarte peper uit de molen > 300 à 400 gram gepelde (z.g. Noorse) garnalen |
|
BereidingDe Thaise keuken is een bijzondere keuken waarin overigens de Chinese invloeden duidelijk te herkennen zijn. In vrijwel alle Thaise gerechten wordt Nam Pla verwerkt. De vissaus is in ons land verkrijgbaar in alle oosterse toko's en staat ook op de schappen van de betere supermarkten.Bereid de mie zoals op de verpakking is aangegeven. Laat de mie daarna op een zeef uitlekken. Verhit de olie in de wok en laat alles even door de pan "walsen". Laat de knoflookplakjes er boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron goudbruin in fruiten. Neem ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken en afkoelen. Schep de broccoliroosjes door de hete olie en laat ze, onder voortdurend roeren en omscheppen 3 minuten bakken. Voeg hierna vissaus suiker en wat zout en peper toe. Schep alles eenmaal om. Strooi de garnalen erover en schep alles nogmaals om. Doe het gerecht over in een (voorverwarmde) kom. Doe hierna de mie in de wok en laat deze onder voortdurend omscheppen door en door warm worden. Verdeel de mie als bedjes over voorverwarmde borden. Schep broccoli met garnalen in het midden er op en strooi de knoflookplakjes erover. NotitiesVariant: U kunt het gerecht ook op een bedje van droog gekookte rijst opdienen. |
Home > Recepten