Krab en kip met spinazie |
|
> 3 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie > 4 teentjes knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst > 250 gram borstfilets van kip, in kleine blokjes gesneden > 225 gram krabvlees, uit blikje, uitgelekt in stukjes gesneden > 750 gram verse spinazie, gewassen en drooggemaakt (slacentrifuge) > 1 eetl. Nam Pla (Thaise vissaus) > zout > zwarte peper uit de molen > eventueel 2 eetl. blanke sesamzaadjes, licht geroosterd |
|
BereidingHet recept is ontwikkeld naar een oorspronkelijk Thais recept. Spinazie is de vervanger van een groentesoort die men in Thailand wel en in onswerelddeel niet kent. Verhit de olie in de wok en laat alles even door de pan "walsen". Fruit de knoflook 1 minuut. Doe het kippenvlees erbij en laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken. Schep de krab erdoor en spreid de spinazie er over uit. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 3 à 4 minuten bakken. Sprenkel de vissaus erover en voeg wat zout en peper toe. Schep alles nogmaals om. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden en strooi er, noodzakelijk is het niet, geroosterde sesamzaadjes over. NotitiesTip: geef er drooggekookte rijst bij. Zet een of meer kleine kommetjes met lichte Chinese sojasaus op tafel. |
Home > Recepten