Home > Recepten

Curry met varkensvlees en groenten

> 4 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie

> 2 3 eetl. rode kruidenpasta (krung gaeng ped)

> 400 gram dunne varkenslappen, in reepjes van 1 x 5 cm. gesneden

> 2 eetl. Nam Pla (Thaise vissaus)

> 300 gram Thaise groentenmix (gelijke delen in stukjes gesneden haricots verts, champignons, uien, bleekselderij, witte kool en rode Spaanse pepers)

> 100 gram taugeh

> 2 theel. suiker

> 1 eetl. fijngesneden verse korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Thais
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

De Thaise curry met varkensvlees is wereldberoemd en het gerecht wordt dan ook in veel Thaise restaurants opgediend. Het gerecht komt

oorspronkelijk uit Noorden van Thailand. Opvallend daarbij is dat het een curry zonder kokosmelk is en dat is voor Thailand een hoge uitzondering.Verhit de olie in de wok. Laat alles even door de pan "walsen". Fruit de kruidenpasta 3 minuten in de hete olie. Voeg vervolgens het vlees bij gedeelten toe. Laat alles 3 4 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken. Voeg hierna vissaus en groenten toe. Temper de warmtebron. Laat alles nogmaals 3 4 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken.

Schep daarna de taugeh erdoor en strooi de suiker erover. Schep alles nog enkele malen goed om. Laat alles hierna niet veel langer dan 1 minuut bakken. Verdeel hierna het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi er wat koriander over.

Notities

Tip: dien er droog gekookte (pandan)rijst bij op. Zet een of meer kommetjes met lichte Chinese sojasaus op tafel.