Home > Recepten

Bami met kip en garnalen

> 225 à 250 gram mie

> zout

> 3 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie

> 1 grote ui, grof gesnipperd

> 2 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd of uitgeperst

> 2 theel. sambal oelek

> 400 gram borstfilets van kippen, in kleine blokjes (ca. 1 centimeter)

> 100 à 150 gram gepelde (z.g. Noorse) garnalen

> 150 gram witte, Chinese- of spitskool, in smalle reepjes

> 150 gram paksoibladeren, in smalle reepjes

> 1 middelgrote prei, het witte en licht geelgroene deel grof gesnipperd

> 2 bleekselderijstengels, grof gesnipperd

> 2 eetl. ketjap manis

> 1 eetl. fijngesneden verse korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Kipgerechten; Garnalengerechten; Indisch; Maleis
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

De combinatie van kip en garnalen hoort thuis in de keuken van Indonesië en in die van Maleisië. Met name in de kuststreken waar men de garnalen vers aanvoert zijn dergelijke gerechten bijzonder populair.



Bereid de mie zoals op de verpakking is aangegeven. Voeg zout aan het kookwater toe. Laat de mie op een zeef uitlekken.

Verhit de olie in een wok en laat de hete olie even door de pan "walsen". Fruit de ui 3 minuten. Roer knoflook en sambal oelek erdoor en voeg na 1 minuut het kippenvlees toe. Laat alles 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken. Doe er daarna de kool, paksoi, prei en bleekselderij bij. Laat alles 5 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, bakken. Strooi er wat zout over en besprenkel alles met de ketjap. Spreid de garnalen en de mie er over uit en schep hierna alles nog zolang om tot de mie door en door warm is geworden.

Doe alles over in een voorverwarmde schaal. Strooi koriander erover.

Notities

Tip: U kunt het gerecht garneren door er reepjes omelet kruislings op te leggen en daarna te bestrooien met koriander.