Home > Recepten

Nasi goreng met kip en champignons

> 300 gram droogkokende rijst

> zout

> 3 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie

> 1 grote ui, gesnipperd

> 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst

> 2 theel. sambal oelek

> 300 gram borstfilets van kippen, in kleine blokjes (ca. 1 centimeter)

> 350 gram champignons, eerst in plakjes en daarna in reepjes gesneden

> 100 gram bacon of ontbijtspek, dunne plakken, in reepjes gesneden

> 6 bosuitjes, in smalle ringetjes

> witte peper uit de molen

> 1 theel. lichte Chinese sojasaus

> 1 theel. sesamolie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Chinees
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Gebakken rijst met kip en paddestoelen behoort tot één van de meest populaire gerechten in de grote steden van China. Bacon of ontbijtspek mag er echter niet in ontbreken.



Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Voeg zout aan het kookwater toe. Laat de rijst grotendeels afkoelen.

Verhit de olie in de wok en laat de hete olie even door de pan "walsen". Fruit de ui 3 minuten. Roer daarna knoflook en sambal oelek erdoor.

Voeg na 1 minuut het kippenvlees, champignons en bacon of ontbijtspek toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen, 5 minuten bakken. Strooi de bosuitjes en wat peper er over. Spreid de rijst er over uit.

Schep alles zolang om tot de rijst door en door warm is geworden. Sprenkel sojasaus en sesamolie erover en schep alles nogmaals goed om.

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.