Home > Recepten

Hammousse 1

2 blaadjes witte gelatine

150 gr achterham

2 eetlepels mayonaise

1 theelepel chilipoeder

2 eetlepels droge sherry

1/8 liter slagroom



Eventueel voor de garnering:

sprietjes bieslook

reepjes rode paprika

peterselie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Snijd intussen de ham in stukjes.

Verwarm de sherry, maar laat niet koken en los de gelatine erin op.

Pureer de ham, de sherry met de gelatine, de mayonaise en het chilipoeder in een blender of met een staafmixer.

Klop de slagroom stijf en schep die door het hammengsel; doe dan niet met de mixer, het moet luchtig blijven.

Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

Dit kan in kleine vormpjes; die kunt u dan even in warm water houden en de inhoud storten.

U kunt de mousse ook in een grote schaal doen en daar met een ijsschep bolletjes uit scheppen.

Serveer de mousse als voorgerecht met toast of brood.

Ook lekker bij asperges met hardgekookte eieren en botersaus.



Tip: Desgewenst kunt u de ham vervangen door zalm of tonijn uit blik, paling, gerookte zalm of kipfilet fumé.