Home > Recepten

Beenhammousse met frambozensaus en pijnboompitten

per persoon 100 gr beenham

1-2 eetlepels fritessaus

zout

versgemalen peper

1 geperst teentje knoflook

verse bieslook

1 bakje frambozen

basterdsuiker

1/2 rijpe galiameloen

zakje pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Voorgerechten; Sausjes;
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

U kunt dit 1 dag van tevoren maken.

Maak met een mixer per persoon 100 gr beenham fijn (fijnsnijden mag ook).

Doe er 1-2 eetlepels fritessaus door en breng op smaak met zout, versgemalen peper, 1 geperst teentje knoflook en verse bieslook.

Zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Pureer 1 bakje frambozen, roer er naar smaak basterdsuiker door en zeef de frambozen goed.

Steek met een meloenbolletjestang of theelepel mooie bolletjes uit 1/2 rijpe galiameloen.

Rooster een zakje pijnboompitten in een droge koekenpan.

Leg op een plat bordje met een eetlepel 3 hoopjes mousse, leg er ± 9 meloenbolletjes tussen, druppel er met een lepel de frambozensaus over en strooi er de pijnboompitten over.