Home > Recepten

Ham met mosterdvruchten

80 gr San Danille ham

250 gr dadels

500 gr gedroogde pruimen

500 gr gedroogde abrikozen

250 gr witte druiven

250 gr peer

2 dl witte wijn

2 dl azijn

750 gr geleisuiker

50 gr gemalen mosterdzaad

pijnboompitten

pistachenoten

hazelnoten
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de vruchtenschillen goed.

Kook de wite wijn, met de azijn en de suiker en voeg de vruchten toe.

Kook het geheel tot het glazig is.

Schep de vruchten eruit, voeg het mosterdzaad toe en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.

Giet het vocht nu over de vruchten en laat het afkoelen.

Giet het vocht af en dresseer de mosterdvruchten in het midden van het bord.

Leg hier de dungesneden ham op en garneer het geheel met gebrande en gehakte pistachenoten, pijnboompitten en hazelnoten.