Home > Recepten

Meloensorbet met reepjes ham

1 Galiameloen

2 1/2 dl water

1/2 dl witte port

100 gr suiker

3 eetlepels fijngehakte muntblaadjes

2 eiwitten stijf

1 plak rauwe ham van 1/2 cm dikte
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Halveer 1 Galiameloen en schep de zaadlijsten eruit.

Pureer het vruchtvlees of wrijf het door een zeef.

Breng 2 1/2 dl water met 1/2 dl witte port en 100 gr suiker aan de kook en laat het ± 5 minuten zachtjes koken, zodat een siroop ontstaat.

Laat de siroop afkoelen en roer hem, samen met 3 eetlepels fijngehakte muntblaadjes, door de meloenpuree.

Klop 2 eiwitten stijf en spatel ze door het meloenmengsel.

Giet het mengsel in een diepvriesdoos en laat het in ± 5 uur bevriezen.

Roer de massa elk half uur met een vork om.

Snijd 1 plak rauwe ham van 1/2 cm dikte in reepjes.

Schep de sorbet in hoge glazen en garneer met de rauwe ham en groene kruiden.