Meloensorbet met reepjes ham |
|
1 Galiameloen 2 1/2 dl water 1/2 dl witte port 100 gr suiker 3 eetlepels fijngehakte muntblaadjes 2 eiwitten stijf 1 plak rauwe ham van 1/2 cm dikte |
|
BereidingHalveer 1 Galiameloen en schep de zaadlijsten eruit.Pureer het vruchtvlees of wrijf het door een zeef. Breng 2 1/2 dl water met 1/2 dl witte port en 100 gr suiker aan de kook en laat het ± 5 minuten zachtjes koken, zodat een siroop ontstaat. Laat de siroop afkoelen en roer hem, samen met 3 eetlepels fijngehakte muntblaadjes, door de meloenpuree. Klop 2 eiwitten stijf en spatel ze door het meloenmengsel. Giet het mengsel in een diepvriesdoos en laat het in ± 5 uur bevriezen. Roer de massa elk half uur met een vork om. Snijd 1 plak rauwe ham van 1/2 cm dikte in reepjes. Schep de sorbet in hoge glazen en garneer met de rauwe ham en groene kruiden. |
Home > Recepten