Home > Recepten

Stoofperen met roomkaasquenelles

200 gr gorgonzola

20 gr boter

60 gr Mon Chou

2 eetlepels cognac

4 kleine stevige peren

1 dl rode wijn

2 theelepels citroensap

3 eetlepels honing

30 gr walnoten
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Quenelles zijn uit hartige of zoete mousse of crème gestoken ovaaltjes. Er zijn speciale quennelletangen te koop, maar met 2 in water gedoopte eetlepels kunt u ze ook prima maken.



Roer de gorgonzola met de boter, de Mon Chou en de cognac tot een romig mengsel en laat het geheel in de koelkast wat opstijven.

Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.

Breng de wijn met het citroensap en ± 2 dl water aan de kook, zet de peertjes in de pan en houd het vocht ± 7 minuten tegen de kook aan.

Neem de peertjes uit de pan en laat ze uitlekken en helemaal afkoelen.

Vorm met 2 dessertlepel 8 mooie quenelles van het kaasmengsel.

Zet de peren op een schaal en leg er de quenelles omheen.

Verwarm de honing, voeg de walnoten toe en laat dit op heel laag vuur ± 5 minuten zachtjes koken.

Garneer de borden met de walnoten en de warme honing.