Home > Recepten

Mandarijnen met kipfilet, gemarineerde

4 mandarijnen

4 eetlepels olie

2 eetlepels (frambozen)azijn

1 theelepel tijm

zout, peper

8 sneetjes witbrood

8 plakjes kipfilet (vleeswaren, ± 100 gr)

8 sprietjes bieslook

1 bakje tuinkers
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Voorgerechten; Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de mandarijnen en snijd elke vrucht overdwars in 4 mooie plakken.

Leg de mandarijnplakken voorzichtig op een platte schaal.

Roer in een kommetje de olie, azijn en tijm tot een marinade en breng de marinade op smaak met zout en peper.

Sprenkel de marinade over de mandarijnplakken en laat ze afgedekt ± 30 minuten staan.

Laat de mandarijnplakjes op keukenpapier uitlekken (bewaar de marinade).

Snijd de korsten van het brood en rooster het brood.

Steek uit de sneetjes brood (met een uitsteekvormpje) 8 rondjes.

Halveer de plakjes kipfilet en klap elk half plakje dubbel. Knip de bieslooksprietjes elk in 3 stukken.

Leg op elk broodrondje achtereenvolgens 1 plakje kipfilet, 1 plakje mandarijn, 1 plakje kipfilet en 1 plakje mandarijn.

Knip de tuinkers van het bedje en verdeel die over vier bordjes.

Besprenkel met de marinade.

Leg op elk bordje 2 mandarijnbroodjes en garneer met bieslook.

Benodigdheden

keukenpapier uitsteekvormpje of glas (doorsnede ± 5 cm)