Home > Recepten

Ananasvoorafje met druiven, gevuld

2 stukken ananas op sap (blik)

10 walnoten

150-200 gr kleine druiven

1 eetlepel geknipte bieslook

2 theelepels gehakte peterselie

2 eetlepels mayonaise

1/2 krop rode sla

1 gesnipperde kleine rode ui

2 theelepels kappertjes

2 dl droge witte wijn

100 gr kipfilet

6 champignons

1 kippenbouillontablet

1 teentje knoflook
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de fijngesneden kipfilet en de champignons 2 dagen van tevoren in de wijn met het bouillontablet en het uitgeknepen teentje knoflook in 15 minuten gaar.

Laat dit afkoelen en laat het dan 2 dagen in de koelkast in de wijn staan.

Was de blaadjes sla, dep ze droog en leg ze op 4 schoteltjes.

Halveer de stukken ananas en leg die, als ze zijn uitgelekt, op de sla.

Laat het kip-champignonmengsel uitlekken.

Hak 6 walnoten fijn.

Halveer en ontpit de druiven.

Meng alles door de mayonaise en voeg naar smaak peper toe.

Schep alles in de ananashelften en garneer met de resterende gehalveerde walnoot.