Home > Recepten

Ossenhaas met taugehsalade, Oosterse

300 gr ossenhaas

1 dl ketjap

14 gr zout

1/2 ragfijn gesnipperde ui

1 1/2 theelepel sambal

1/2 uitgeperste citroen



voor de salade:

taugeh

juliënne gesneden ui

dressing met frambozenazijn
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Salades; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de ketjap met het zout, de ui, de sambal en het citroensap en marineer de ossenhaas hierin 18 uur.

Rol het vlees in plasticfolie strak op en laat het, om het goed te kunnen snijden, licht invriezen.

Blancheer de ui en meng hem met de gewassen taugeh en de dressing.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg de taugehsalade als een klein bergje midden op het bord en leg er de dun gesneden ossenhaas omheen.