Home > Recepten

Kaas-champignons

16 champignons

100 gr boter

versgemalen witte peper

200 gr Gorgonzola

zout

2 eetlepels balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie

200 gr veldsla

1 bosje peterselie
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Kaasgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes.

Hak deze fijn en vermeng ze met 60 gr zachte boter en de kaas.

Breng op smaak met peper.

Kruid de champignonhoedjes met peper en zout en bak ze in de rest van de boter aan alle kanten goudbruin.

Vul ze met het kaasmengsel, zet ze onder de hete grill en laat de kaas in 3 minuten smelten.

Roer de olie door de azijn en kruid met wat zout.

Giet de vinaigrette over de gewassen veldsla en schik deze samen met de gevulde champignons op de borden.

Garneer met fijngehakte peterselie en serveer warm.