Home > Recepten

Aubergines gevuld met kaas

2 lange aubergines

zout

olie

250 gr roomkaas of Mozzarella

4 eieren

3 eetlepels peterselie

gedroogd broodkruim
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aubergines in de lengte in schijven en snijd elke schijf in drieën.

besprenkel ze met zout en leg ze 30 minuten in een vergiet.

Spoel ze onder de kraan af en droog ze met keukenpapier.

Bak ze in de olie tot ze zacht en goudbruin zijn.

Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Plet de kaas met een vork en voeg 2 geklopte eieren en de peterselie toe.

Meng alles goed.

Leg een beetje van dit mengsel op een schijf aubergine en leg er een andere schijf op, om een 'sandwich' te maken.

Ga zo verder.

Klop de resterende eieren.

Haal de auberginesandwiches door het eiermengsel, bedek ze met broodkruim en bak ze in de olie goudbruin.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet.