Auberginerolletjes, gevulde |
|
2 aubergines 5 eetlepels (olijf)olie zout, peper 100 gr gezouten cashewnoten 2 tomaten 150 gr gesneden jonge Leidse kaas 50 gr croûtons 1 eetlepel kappertjes 1 teentje knoflook |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180 °C.Bekleed de bakplaat met bakpapier. Was de aubergines, snijd de uiteinden eraf en snijd de aubergines in de lengte in 8 plakken van ± 1/2 cm dik. Snijd de rest in stukjes. Leg de aubergineplakken op de bakplaat, bestrijk de plakken met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de aubergine boven in de oven in ± 15 minuten gaar. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maal de cashewnoten, 75 gr kaas, de croûtons, de kappertjes, de auberginestukjes en de tomaatstukjes in de keukenmachine fijn. Pel het teentje knoflook en pers het erboven uit. Voeg 2 eetlepels olie toe en meng het door elkaar. Verdeel het mengsel over de aubergineplakken en rol ze op. Vet de ovenschaal met de rest van de olie in, leg de auberginerolletjes erin en verdeel er de rest van de kaas over. Laat de auberginerolletjes midden in de oven in ± 20 minuten gaar worden. Garneer met blaadjes basilicum. BenodigdhedenBakpapier Keukenmachine ovenschaal |
Home > Recepten