Home > Recepten

Auberginerolletjes, gevulde

2 aubergines

5 eetlepels (olijf)olie

zout, peper

100 gr gezouten cashewnoten

2 tomaten

150 gr gesneden jonge Leidse kaas

50 gr croûtons

1 eetlepel kappertjes

1 teentje knoflook
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten; Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Was de aubergines, snijd de uiteinden eraf en snijd de aubergines in de lengte in 8 plakken van ± 1/2 cm dik.

Snijd de rest in stukjes.

Leg de aubergineplakken op de bakplaat, bestrijk de plakken met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met zout

en peper.

Bak de aubergine boven in de oven in ± 15 minuten gaar.

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Maal de cashewnoten, 75 gr kaas, de croûtons, de kappertjes, de auberginestukjes en de tomaatstukjes in de keukenmachine fijn.

Pel het teentje knoflook en pers het erboven uit.

Voeg 2 eetlepels olie toe en meng het door elkaar.

Verdeel het mengsel over de aubergineplakken en rol ze op.

Vet de ovenschaal met de rest van de olie in, leg de auberginerolletjes erin en verdeel er de rest van de kaas over.

Laat de auberginerolletjes midden in de oven in ± 20 minuten gaar worden.

Garneer met blaadjes basilicum.

Benodigdheden

Bakpapier Keukenmachine ovenschaal