Home > Recepten

Ananas, gevulde

1 verse ananas

4 eetlepels zure room

4 eetlepels mayonaise

1/2 theelepel kerriepoeder

enkele druppels citroensap

250 gr garnalen

75 gr hamblokjes

peper, zout

enkele blaadjes sla

enkele gepelde walnoten
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Garnalengerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Halveer de ananas in de lengte, snijd het vruchtvlees met een mesje uit de ananashelften, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Vermeng de zure room met de mayonaise, kerriepoeder en het citroensap.

Schep de ananas, garnalen en ham door de saus.

Breng de salade op smaak met zout en peper.

Bewaar de salade en de ananashelften afzonderlijk in de koelkast.

Schep vlak voor het serveren de salade in de ananashelften.

Leg de gewassen slablaadjes op een schaal, zet de ananas daarop en garneer de salade met walnoten.