Home > Recepten

Eieren gevuld met artisjoktapenade

8 eieren

1 blik artisjokhartjes (netto 400 gr)

1 teen knoflook

1 eetlepel crème fraîche

1 1/2 eetlepel fijngehakte verse peterselie

1/2 eetlepel fijngeknipte verse bieslook

zout, peper
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de eieren in ±a 10 minuten hard.

Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en laat ze afkoelen.

Giet intussen de artisjokhartjes af en pel de knoflook.

Pureer de artisjokhartjes met de knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine.

Roer de crème fraîche, de peterselie en de bieslook erdoor en breng de tapenade op smaak met zout en peper.

Snijd de eieren doormidden en schep op elk half ei een beetje tapenade.

De tapenade die overblijft, is in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.

Garneer eventueel met een takje peterselie of sprietjes bieslook.