Home > Recepten

Pesto-eieren met spek

6 eieren

1 1/2 eetlepel pesto

2 eetlepels (olijf)olie

2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas

Versgemalen zwarte peper

4 plakjes ontbijtspek

4 blaadjes basilicum
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Varkensvleesgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de eieren 10 minuten, laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze, wip de dooier eruit.

Roer de pesto, de olie en de kaas door het dooiermengsel en breng op smaak met peper.

Doe het mengsel in een spuitzak en zet die tot het gebruik koel weg.

Snijd het spek in dunne reepjes, bak die in een droge koekenpan in ± 3 minuten bruin en knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Snijd de basilicum in reepjes en versier de eieren daarmee.