Home > Recepten

Eierpotje met kaas

80 gr kaas

2 eieren

1/2 dl slagroom

1 tomaat

1 teentje knoflook

20 sprietjes bieslook

10 gr boter
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kaas en de tomaat in blokjes.

Klop de eieren met de slagroom los en knip 14 sprietjes bieslook boven dit mengsel fijn.

Knijp de knoflook erboven uit en roer door.

Schep de kaas en de tomaat door het eiermengsel.

Beboter 2 kleine soufflépotjes, verdeel er het eiermengsel over en zet ze in een pannetje heet water.

Doe een deksel op de pan en zet hem op laag vuur. (Het water moet net onder de rand van de soufflépotjes blijven en mag niet koken).

Laat het eiermengsel in 15 minuten stijf worden.

Garneer de potjes met de overige sprietjes bieslook.