Home > Recepten

Tomaten op verschillende manieren gevuld

8 tomaten

zout, versgemalen peper



1. Maïsvulling

1/2 literblik maïskorrels, 1 gesnipperde ui, 2 eetlepels kruidenazijn, 3 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, 1/2 theelepel suiker



2. Tonijnvulling

1 blikje tonijn in olie, 4 eetlepels citroensap, zout, versgemalen peper, 1/2 theelepel suiker, 1 eetlepel kappertjes, partjes citroen



3. Kaasvulling

250 gr Goudse kaas in blokjes, 2 eetlepels gesnipperde amandelen, 4 eetlepels zure room, zout, 1/2 theelepel paprikapoeder



4. Taugehvulling

150 gr taugeh, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels kruidenazijn, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel ketjap, zout, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel suiker



5. Hamvulling

250 gr in reepjes gesneden gekookte ham, 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels slagroom, 2 eetlepels tomatenketchup, 1/2 theelepel mosterd, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels gehakte peterselie



6. Eivulling

4 hardgekookte eieren, 4 fijngesneden ansjovisfilets, 1 losgeklopte eierdooier, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel olie, zout, cayennepeper naar smaak, 1 eetlepel gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het kapje van de tomaten, lepel het vruchtvlees eruit, hol de tomaten van binnen goed uit, strooi zout en peper in de tomaten en zet ze omgekeerd op een houten plank of bord, zodat het overtollige vocht eruit kan lopen.

Vul de tomaten vervolgens met onderstaande vullingen:



1) Laat de maïs uitlekken op een zeef. Maak een sausje van de ui, azijn, olie, zout, peper en suiker. Schenk dit over de maïskorrels en laat het 30 minuten intrekken. Vul de tomaten met dit mengsel.



2) Laat de tonijn uitlekken op een vergiet (bewaar de olie). Meng de olie met citroensap, zout, peper, suiker en de kappertjes. Verdeel de tonijn met een vork in kleinere stukjes. Schenk het sausje erover. Vul de tomaten met de tonijn. Garneer met een partje citroen.



3) Leg de blokjes kaas in een kom. Verwarm de amandelen in een droge koekenpan. Roer goed, om verbranden te voorkomen. Druk de amandelen met een houten lepel fijn en meng ze door de kaasblokjes. Maak een sausje van zure room, zout en paprikapoeder. Schenk dit over de kaasblokjes. Meng alles zorgvuldig, laat even intrekken en vul de tomaten ermee.



4) Was de taugeh en laat hem uitlekken. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de taugeh onder geregeld omscheppen op hoog vuur. Laat hem vervolgens afkoelen. Maak een sausje van azijn, olie, ketjap, zout, paprikapoeder en suiker. Schenk dit over de taugeh als deze nog enigszins warm is. Laat de taugeh nu goed afkoelen en vul er de tomaten mee.



5) Maak van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, mosterd, zout, peper en de helft van de peterselie een sausje. Schep hier de reepjes ham door en laat het 30 minuten intrekken. Vul er dan de tomaten mee. Garneer met de rest van de gehakte peterselie.



6) Snijd de eieren in grove stukken. Maak een sausje van de ansjovisfilets, eierdooier, azijn, olie, zout, cayennepeper en peterselie. Meng dit alles met de stukjes ei en laat dit 30 minuten intrekken. Vul de tomaten met de eiersalade.