Home > Recepten

Tomaten, gevuld, 10

6 ontvelde middelgrote tomaten

zout

2 dikke plakken gekookte ham (± 150 gr)

2 eetlepels gekookte maïskorrels

2 eetlepels gekookte doperwtjes

2 eetlepels yogonaise

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1 fijngehakte hardgekookt ei
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit.

Bestrooi de tomaten aan de binnenzijde met wat zout en zet ze omgekeerd op een stuk keukenpapier.

Snijd de ham in piepkleine blokjes, leg ze in een kom en voeg de maïskorrels en de doperwtjes toe.

Schep alles luchtig om.

Voeg de yogonaise toe, strooi er royaal peterselie over en schep alles nogmaals luchtig om.

Vul de tomaten met de hamsalade en strooi er het fijngehakte ei over.

Zet de tomaten op een met slabladeren bedekte schaal en schik er (bloemetjes van) radijs bij.