Artisjokken met vinaigrette |
|
4 artisjokken zout scheutje citroensap 1 eetlepel vers citroensap zout versgemalen peper 1 theelepel Dijonmosterd 6 eetlepels olijfolie |
|
BereidingSnijd de stengels van 4 artisjokken en kook ze in ruim water met zout en een scheutje citroensap in 40 minuten gaar (als de blaadjes er makkelijk kunnen worden uitgetrokken, zijn ze gaar).Laat de artisjokken omgekeerd uitlekken en serveer ze warm of lauw. Roer voor de vinaigrette 1 eetlepel vers citroensap uit zout, versgemalen peper en 1 theelepel Dijonmosterd, klop dit met 6 eetlepels olijfolie tot een glad sausje en verdeel dit over 4 kommetjes. Zet de artisjokken op de borden met daarnaast een kommetje saus. Trek steeds een blaadje uit de artisjok, doop het in de saus en hap het dikke gedeelte af. Ga zo door tot alle blaadjes op zijn. Verwijder het hooi, snijd de bodem in stukjes en doop die in de saus. |
Home > Recepten