Artisjokken, gevulde |
|
4 artisjokken 1/2 citroen zout 2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood 1 eetlepel kappertjes 100 gr geraspte Parmezaanse kaas 2 eieren 2 tomaten in blokjes peper en zout 1 eetlepel Parmezaanse kaas peterselie. |
|
Bereiding(Dit voorgerecht smaakt heerlijk als u de gevulde artisjokken warm uit de oven opdient, maar ook koud zijn ze lekker, bijv. als onderdeel van een koud buffet).Snijd van 4 artisjokken de steel en 1/3 van de bovenkant af. Breng in een grote pan ruim water met 1/2 citroen en zout aan de kook en kook de artisjokken in ± 35 minuten gaar (de artisjok is gaar, als u de blaadjes er gemakkelijk uit kunt trekken). Maak een mengsel van 2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood, 1 eetlepel kappertjes, 100 gr geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, 2 tomaten in blokjes, peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw de artisjokken open en verwijder met een lepel het hart. Schep het tomatenmengsel in de artisjokken en bestrooi de vulling met 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Zet de artisjokken in een ovenschaal en laat de vulling in ± 20 minuten helemaal gaar worden. Garneer met peterselie. |
Home > Recepten