Home > Recepten

Artisjokken, gevulde

4 artisjokken

1/2 citroen

zout

2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood

1 eetlepel kappertjes

100 gr geraspte Parmezaanse kaas

2 eieren

2 tomaten in blokjes

peper en zout

1 eetlepel Parmezaanse kaas

peterselie.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

(Dit voorgerecht smaakt heerlijk als u de gevulde artisjokken warm uit de oven opdient, maar ook koud zijn ze lekker, bijv. als onderdeel van een koud buffet).



Snijd van 4 artisjokken de steel en 1/3 van de bovenkant af.

Breng in een grote pan ruim water met 1/2 citroen en zout aan de kook en kook de artisjokken in ± 35 minuten gaar (de artisjok is gaar, als u de blaadjes er gemakkelijk uit kunt trekken).

Maak een mengsel van 2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood, 1 eetlepel kappertjes, 100 gr geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, 2 tomaten in blokjes, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vouw de artisjokken open en verwijder met een lepel het hart.

Schep het tomatenmengsel in de artisjokken en bestrooi de vulling met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Zet de artisjokken in een ovenschaal en laat de vulling in ± 20 minuten helemaal gaar worden.

Garneer met peterselie.