Home > Recepten

Artisjokken, gevulde

4 artisjokken

1/2 citroen

zout

2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood

1 eetlepel kappertjes

100 gr geraspte Parmezaanse kaas

2 eieren

2 tomaten in blokjes

peper en zout

1 eetlepel Parmezaanse kaas

peterselie.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

(Dit voorgerecht smaakt heerlijk als u de gevulde artisjokken warm uit de oven opdient, maar ook koud zijn ze lekker, bijv. als onderdeel van een koud buffet).



Snijd van 4 artisjokken de steel en 1/3 van de bovenkant af.

Breng in een grote pan ruim water met 1/2 citroen en zout aan de kook en kook de artisjokken in 35 minuten gaar (de artisjok is gaar, als u de blaadjes er gemakkelijk uit kunt trekken).

Maak een mengsel van 2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood, 1 eetlepel kappertjes, 100 gr geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, 2 tomaten in blokjes, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Vouw de artisjokken open en verwijder met een lepel het hart.

Schep het tomatenmengsel in de artisjokken en bestrooi de vulling met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Zet de artisjokken in een ovenschaal en laat de vulling in 20 minuten helemaal gaar worden.

Garneer met peterselie.