Home > Recepten

Artisjokbodems met garnalen en kerrie

4 artisjokken

200 gr gekookte en gepelde garnalen

boter

zout, peper

1/2 koffielepel kerriepoeder

100 gr verse room

1 eetlepel gehakt bieslook



Om te versieren:

peterselie en dikke roze garnalen
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de artisjokken ± 40 minuten in gezouten water.

Laat ze uitlekken en afkoelen en verwijder dan alle blaadjes en het hooi.

Allen de bodems worden gebruikt, houd deze warm.

Fruit de garnalen ± 10 minuten in de boter en kruid ze met peper en zout.

Bestrooi de garnalen met de kerrie eg er de room en de bieslook aan toe.

Laat dit 5 minuten zachtjes koken.

Vul de artisjokbodems met dit mengsel en versier ze met peterselie en met roze garnalen.