Home > Recepten

Vijgenspiesjes

frituurolie

250 gr verse zachte geitenkaas

2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden

zout, peper

10 mooie plakken Parmaham

10 kleine verse vijgen



voor het beslag:

50 gr bloem

25 rijstebloem

zout

1 eiwit

10 houten spiesjes
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie tot 180°C.

Meng de geitenkaas met de Italiaanse kruiden, zout en peper en bestrijk de plakken ham met dit mengsel.

Rol in elke plak ham een vijg en steek de ham met een spiesje vast.

Roer van de bloem, de rijstebloem, ± 2 1/2 dl water en zout een glad beslag.

Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag.

Haal de spiesjes door het beslag en bak ze in de hete olie in 3-4 minuten lichtbruin.