Home > Recepten

Vijgen met rauwe ham en feta, gegrillde

2 dunne plakjes feta á 80 gr

8 vijgen

1 1/2 eetlepel citroensap

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel gekneusde roze peperbessen

wat zout

25 gr veldsla

8 plakken rauwe ham

paar sprietjes bieslook.
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Varkensvleesgerechten; Borrelhapjes; Boorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Steek of snijd 4 sterretjes uit 2 dunne plakjes feta á 80 gr en snijd de rest in blokjes.

Was 8 vijgen en snijd ze in vieren.

Leg de kaas en de vijgen op een met bakpapier bekleed bakblik 5 minuten onder de hete grill.

Klop een dressing van 1 1/2 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel gekneusde roze peperbessen en wat zout.

Verdeel 25 gr veldsla, de vijgen, de kaasblokjes en 8 plakken rauwe ham over 4 borden en lepel de dressing erover.

Garneer met de kaassterren en een paar sprietjes bieslook.