Home > Recepten

Tongfilets met sinaasappel-bieslooksaus

1 grote dikke winterwortel

zout, suiker

8 tongfilets

2 sjalotten of 1 ui

1/2 glas droge witte wijn

1 eetlepel boter



Voor de saus:

3 sinaasappels

1/8 liter slagroom

1 eetlepel witte wijnazijn

150 gr koude boter

2 eetlepels gehakte bieslook
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de wortel, snijd hem met een scherp mes in de lengte in minstens 8 dunne plakken en blancheer die ± 1 minuut in kokend water met zout en suiker.

Bestrooi de filets met wat zout en rol ze op.

Leg de visrolletjes op de zijkant en omwikkel ze met de wortelrepen; snijd de wortelrepen zo nodig op de goede lengte af.

Hak de sjalotjes fijn.

Leg de helft van de sjalotjes op de bodem van een vuurvast beboterd schaaltje, voeg er de wijn bij en leg de visrolletjes erop en wel zo, dat de naad van de ene wortelrol goed tegen een ander rolletje ligt, anders gaan ze met gaar worden los.

Bedek alles met aluminiumfolie en laat de rolletjes in een hete oven (200 °C) in ± 15 minuten gaar worden.

Schil voor het sausje 2 sinaasappels zo dik dat al het wit is verdwenen.

Snijd van 1 1/2 sinaasappel het vruchtvlees in partjes tussen de vliezen uit.

Pers de rest van de sinaasappels uit en laat de rest van de sjalotten samen met de wijnazijn, het sinaasappelsap en 1 bekertje slagroom iets inkoken.

Roer er dan op klein vuur klontje voor klontje de koude boter door.

Hak de bieslook fijn en voeg die aan de saus toe.

Maak de saus eventueel met wat zout en/of pepers af.

Verdeel de saus over 4 verwarmde bordjes, leg de visrolletjes in de saus en garneer ieder bordje met partjes sinaasappel en sprietjes bieslook.