Home > Recepten

Vis-garnalentaartje

2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

1 groot ei

1/2 dl slagroom

zout, peper

1 eetlepel witte vermout

1/2 eetlepel diepvriesdille

50 gr kabeljauwfilet

50 gr Noorse garnalen
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Garnalengerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het bladerdeeg in ± 10 minuten ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Klop het ei met de slagroom, 1/2 theelepel zout en wat peper los en roer er de vermout en de dille door.

Snijd de kabeljauw in kleine stukjes.

Vet 2 kleine taartvormpjes (doorsnee ± 10 cm) in en bekleed ze met het bladerdeeg.

Snijd het deeg langs de randen weg.

Verdeel de kabeljauw en de garnalen over de taartbodems en schenk er het eimengsel over.

Bak de taartjes in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.