Home > Recepten

Mosselspiesjes 2

1 dl olijfolie

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels sherry

1 geperst teentje knoflook

1 verkruimelde gedroogde rode peper

1-2 theelepels rozemarijnnaaldjes

300 gr gekookte mosselen

1 citroen in partjes

50 gr geraspte jonge kaas

10 houten spiesjes

een ingevette bakplaat
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de olie, het citroensap, de sherry, de knoflook, de rode peper en de rozemarijn en roer er de mosselen door.

Verwarm de grill voor op hoogste stand.

Steek steeds 4 mosselen en 1 partje limoen aan een spiesje.

Leg de spiesjes op de bakplaat en bestrooi ze met de kaas.

Schuif de bakplaat vlak onder de grill en gratineer de spiesjes in ± 3 minuten.