Home > Recepten

Mosselen met kervelsaus, gebakken

1 citroen

1 bakje verse kervel

1/2 bekertje zure room

zout, peper

150 gr gekookte mosselen

4 eetlepels gekruid paneermeel

2 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de citroen en halveer hem in de lengte.

Snijd 1 helft in 4 partjes en pers de andere helft uit.

Knip 1/4 deel van de kervel fijn en roer de zure room erdoor.

Breng het sausje op smaak met zout, peper en citroensap.

Verdeel de rest van de kervel over 2 bordjes.

Wentel de mosselen door het paneermeel.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosselen snel rondom bruin.

Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken en besprenkel ze met citroensap.

Schep de mosselen op de bordjes met de kervel en schep het sausje in het midden.

Garneer met de partjes citroen.