Home > Recepten

Broodje gevuld met mosselen

1 prei

1 rode paprika

125 gr chorizo aan een stukje

2 eetlepels olie

1 teentje knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

200 gr gekookte mosselen

4 harde ronde bolletjes

2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de prei, verwijderde worteltjes, halveer hem in de lengte en snijd de helften in dunne ringen.

Was de paprika, ontdoe hem van de zaadlijsten en snijd hem in stukjes.

Snijd de chorizo in blokjes.

Verhit de olie in een pan.

Pel de knoflook en pers hem erboven uit.

Voeg de prei, de paprika en de worst toe en bak ze zachtjes ± 3 minuten.

Voeg de tomatenpuree en de mosselen toe en verwarm ze, onder regelmatig roeren, ± 3 minuten zachtjes mee.

Snijd intussen van ieder broodje het kapje af en hol de broodjes uit.

Leg de broodjes op een bord en vul ze royaal met het mosselmengsel.