Home > Recepten

Aubergine met couscous en geitenkaas, gemarineerde

2 eetlepels olijfolie

1 bakje rauwkost (150 g, AH)

100 g couscous (pak a 500g, AH Biologisch)

2 theelepels vloeibare kruidenbouillon (Maggi)

1 aubergine

1 bakje balsamicodressing (100 g, Johma)

100 g verse geitenkaas (Bettine Blanc)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Deegwaren; Kaasgerechten; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 15 min.
  • Bron: Allerhande juli 2001

Bereiding

In pan 1 eetlepel olie verhitten. Rauwkost al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Couscous erdoor scheppen. Bouillon door 2 dl kokend water mengen, bij couscous schenken en ca. 1 minuut verwarmen. Couscous van vuur nemen en afgedekt ca. 4 minuten laten wellen.

Intussen koekenpan (of grillpan) invetten met rest van olie en verhitten.

Aubergine wassen, kapjes eraf snijden en in plakken snijden. Plakken aubergine in ca. 5 minuten bruinbakken, halverwege keren. Plakken uit pan nemen en in twee diepe borden leggen. Dressing erover schenken.

Geitenkaas in stukjes verdelen. Couscous erop scheppen en geitenkaas erover verdelen.