Home > Recepten

Visrolletjes met schuimige vanilleroomsaus

125 ml droge witte wijn

½ vanillestokje, opengesneden

125 ml visfond

125 ml slagroom

witte peper

zeezout

8 (lange) tongfilets van elk 75 g (ontveld)

4 slabladeren, doormidden gesneden

100 g gerookte heilbot, 4 plakjes, diagonaal gehalveerd

3 - 4 el kervel

8 (even grote) bosworteltjes, geschrapt, overlangs in kwarten gesneden

16 sperziebonen, afgehaald

½ kleine courgette, overlangs in 16 staafjes (even lang als bonen en

worteltjes)
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Tip Culinair juli 2001

Bereiding

Wortels, boontjes en courgettes strak in visfilets gerold. De combinatie van witte wijn en vanille in de saus is tongstrelend!



Breng de wijn met het vanillestokje aan de kook en laat het ± 15 min.

trekken. Neem het stokje uit de wijn. Schraap het merg eruit en roer dit bij de wijn. Voeg de fond toe en laat het tot de helft inkoken. Roer de room erbij en kook het in tot sausdikte. Breng de saus op smaak met wat zout en witte peper. Houd de saus warm in een met heet water omgespoelde thermoskan.

Kook ondertussen de wortels ± 3 min. in ruim kokend water voor en neem ze uit de pan. Leg de tongfilets met de ontvelde kant naar boven. Leg op elke filet een half slablad en een plakje gerookte heilbot en snij het bij op de maat van de filets. Strooi wat kervel over de heilbot en bewaar de rest.

Verdeel de groenten over de filets. Rol de filets op, steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze in een stoommandje. Stoom de rolletjes boven kokend water in ± 10 min. net gaar. Schud de saus schuimig, of gebruik hiervoor een staafmixer. Verdeel de saus over 4 borden, leg op elk bord 2 visrolletjes. maal er naar smaak wat zeezout over en strooi de rest van de kervel erover.

Notities

Lekker met nieuwe aardappels.

Benodigdheden

stomer