Home > Recepten

Mosselen en croûte

4 harde broodjes, bijv. keizerbroodjes

75 gram boter

1 kilo mosselen, afgespoeld en uitgezocht

½ liter.droge witte wijn

6 bosuitjes, schoongemaakt en in ringetjes ( 2 mm ) gesneden

2 eetlepels slagroom

1 theelepel beurre manie

1 theelepel fijngesneden bieslook

zout en zwarte peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Rick Stein

Bereiding

Gisteren maakte Rich Stein o.a. coquilles met kruidenboter en "pasteitjes" met mosselen. Het programma is een herhaling en sinds ik het de eerste keer zag gebruik ik nooit meer bladerdeeg pasteibakjes maar dit recept, de kruidenboter zoals hij ze maakte is ook heerlijk op mosselen.

Met vriendelijke groet,

Tonny.



Verwarm de oven voor op 200º C.

Snijd van de broodjes een kapje af, haal met een theelepeltje het zachte broodkruim eruit.(gebruik het om bijvoorbeeld mie de pain te maken) Smelt 50 gram boter en bestrijk hiermee de binnenkant van de broodbakjes en de kapjes.

Bak brood en kapjes in 5-7 minuten krokant en goudbruin.

Kook de mosselen in de witte wijn,verwijderde schelpen en zeef het kookvocht en laat het tot de helft inkoken.

Smelt in een pan 25 gram boter en zweet hierin de bosui-ringen gedurende 5 minuten, blus af met het mosselkookvocht, voeg room, en beurre manie toe en breng op smaak met zout en peper.

Voeg de mosselen toe, laat ze even warm worden in de saus.

Verdeel het mengsel over de (warme) broodbakjes, bestrooi ze met de bieslook en zet het kapje erop.

Serveer meteen.