Home > Recepten

Haaienvinnensoep met krab

60 gr. gedroogde haaivinnen

1,5 liter of 7,5 kop kippenboullion

60 gr. verse gemberwortel

20 ml of 4 tl chinese wijn

60 gr krabvlees

zout naar smaak

3 gr of 1/2 tl ve-tsin

10 ml oestersaus

5 gr maïzena

1 ei, losgeklopt



Als, neem ik aan lekkernij, 600 honderd gulden per kilo kost dan is 60 gulden per ons gedeelde door 2/3 (60 gr) en dan nog door 4 personen is gelijk aan 5 gulden per persoon aan haaivin + de rest van de ingredienten.

6000 guldens per kilo is 50 gulden per persoon tot 300 bij een restaurant???

groetjes fausto
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Fausto

Bereiding

Snij de gember in stukjes, voeg 10 ml chinese wijn toe en kook dit mengsel met de haaivinnen minimaal 3 uur in 1l kipbouillion.

Verwarm de rest van de bouillion. Voeg de haaivinnen en het krabvlees toe.

Voeg zout, ve-tsin en oestersaus toe. Laat de soup een paar minuten zachtjes koken.

Roer de maïzena glad met wat water en bind de soep hiermee. Voeg het ei en de rest van de chinese wijn toe. Haal de pan uit de vuur.

Schep de soep in voorwerwarmde soepkommen.