Home > Recepten

Varkenskarbonades met mosterdsaus

350 g aardappelen, geschild en in blokjes

4 el olie

zout

peper

1 rode appel, in stukjes

mespuntje gedroogde salie

2 ribkarbonades

5 el droge witte wijn

½ el grove mosterd

5 el crème fraîche

½ - 1 tl fijngesneden salie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Tip Culinair juni 1999

Bereiding

Aardappels ± 5 min. koken in ruim water met zout. Aardappels afgieten. 2 el olie verhitten en aardappels hierin in ± 10 min. lichtbruin en gaar bakken.

Aardappels op smaak brengen met zout en peper. Appel toevoegen en ± 5 min.

meebakken. 2 el olie verhitten en karbonades ± 4 min. aan elke kant bakken.

Karbonades uit pan halen en warm houden. Wijn in pan schenken. met houten lepel aanbaksels van vlees losroeren en saus tot helft laten inkoken. Mosterd en crème fraîche toevoegen en geheel goed doorwarmen. Op smaak brengen met salie, zout en peper. saus bij karbonades serveren.