Kip in het potje |
|
1 maïskip van ± 1 kg 75 gr boter 150 gr rauwe ham in kleine reepjes 3 vleestomaten, ontveld en in parten 12 kleine sjalotjes 1 laurierblaadje 2 teentjes knoflook 2 el mosterd 1 dl witte wijn 3/4 dl port zout, peper |
|
BereidingDompel de römertopf 30 minuten onder in koud water.Snijd de kip in 6-8 stukken. Vet de römertopf in met boter. Leg de kip, rauwe ham, tomaten, sjalotjes en laurier in de schaal. Smelt de rest van de boter. Roer de knoflook, mosterd, wijn, port, zout en peper erdoor. Schenk het mengsel over de kip. Zet de schaal zonder deksel in de oven. Stel de oven in op 225 C. Braad de kip in 1 uur en 15 minuten goudbruin. NotitiesServeer met in de schil gebakken aardappelen. Borstel de aardappelen goed en bak ze 1 uur in de oven op 200 C. Kruis de aardappelen halverwege de baktijd aan de bovenkant in en strooi er een beetje grof zeezout in. |
Home > Recepten