Home > Recepten

Shoarmataart

6 plakjes bladerdeeg,

1 ui gesnipperd,

2 teentje knoflook in dunne plakjes,

300 gram shoarmavlees,

1 pakje paturain,

2 eieren,

2 dl houdbare slagroom,

2 eetlepels verse peterselie,

cayennepeper,

zout en peper,

30 gr geraspte kaas.
  • Omschrijving recept: Hartig gebak

Bereiding

Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Leg hierop bakpapier en vul dit met erwten of een andere steunvulling. Doe dit in een voorverwarmde oven van 200 c voor 15 minuten. Verhit wat boter of olie in de koekepan.Fruit hierin de ui en de knoflook Voeg het shoarmavlees toe en bak het geheel ca.5 minuten. Breng het nog iets meer op smaak met kerrie en paprikapoeder .Doe de laatste minuut de paturain erbij en laat deze goed smelten. . Klop de eieren los met de slagroom. Voeg de fijngehakte peterselie, zout en wat cayennepeper naar smaak toe.Verwijder de steunvulling en bakpapier en doe het nog 4 min in de oven. Doe daarna het vlees het vlees erin en giet het ei/slagroommengsel erover



Bak de hartige taart in het midden van de oven op ongeveer 200 graden in ca. 40 minuten gaar.Doe de laatste 5 min wat geraspte kaas er over.

Notities

Lekker met ijsbergsla