Home > Recepten

Roerbakschotel met Mie en noten.

250 gram Mie.

1 blok tahoe,in blokjes gesneden.

100 gram shii-take,(paddestoelen) in reepjes gesneden.

4 bosuitjes, de steeltjes in stukjes van 3 cm.lengte snijden.

8 kerstomaatjes, gehalveerd.

50 gram hazelnoten, grof gehakt.

4 eetl. olie.

400 gram chinese kool, gesneden.

2 eetl. sojasaus.

2 theel. citroensap.

zout en peper uit de molen.
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Paddestoelgerechten

Bereiding

De mienestjes in ruim water aan de kook brengen, vuur uitzetten, 4 minuten laten staan en uit laten lekken in een vergiet. De wok voorverwarmen en de olie toevoegen, hierin de tahoe kort bruin bakken, uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. In het bakvet de paddestoelen kort roerbakken en de chinese kool toevoegen. Dit 4 minuten roerbakken. De bosuitjes en de tomaatjes toevoegen en 2 minuten mee roerbakken. De uitgelekte Mie, Tahoe, sojasaus en citroensap erdoor scheppen. Het geheel doorverwarmen en op smaak brengen met gemalen peper en zout. Strooi de gehakte hazelnoten erover als garnering.